Logo_12x_optimizedMeer focus in ACT met RFT: Zelf als context van de therapeut


Door Lieve Bruyninx en Roy Thewissen

Wat gun je als therapeut aan je cliënten? Gun je dat ook aan jezelf?  Hoe zorgen hulpverleners voor hun eigen behoeften? Krijgen ze hulp of staan ze er alleen voor?

Zelfzorg is cruciaal: regelmatig stilstaan bij waar je staat in je leven en hoe je je zelf beschermt, voedt en behoedt. Veel hulpverleners hebben veel meer aandacht voor hun cliënten dan voor zichzelf.

In het werken met cliënten gaan technische kennis en zelfkennis hand in hand. De therapeut is haar eigen instrument in het wegen van de reacties van de cliënt die tegenover haar zit. Is die afweging te technisch, dan kan de relatie voor de cliënt koud en onveilig worden. Is die relatie te veel gericht op warmte en comfort, dan kan het zijn dat de therapeut niet bereid is om duidelijkheid te geven waar nodig. 

In deze workshop kan je zelf ervaren wat de combinatie ACT en RFT precies kan betekenen in de praktijk. Deze workshop geeft de je de kans om, omgeven door andere therapeuten, stil te staan bij je eigen pijn, je eigen noden. In de eerste plaats biedt dit een veilig kader aan de hulpverleners die altijd bereid zijn om anderen te helpen, een plaats om op te merken en waar nodig bij te sturen, hoe ze met zichzelf omgaan. Dat dat een uitdaging is, zien we alle dagen in onze praktijk, bij onze cliënten. Het is van het grootst mogelijke belang dat we niet alleen cliënten maar ook elkaar, veilige manieren bieden om te onderzoeken en te groeien.

Experiëntiëel werk, begeleid door ervaren collega’s, is daarbij het fundament. Deze workshop is gericht op zelfkennis en zelfzorg zonder daarbij het technische kader uit het oog te verliezen.

Deze workshop is gemaakt in samenwerking met het team van Dermot en Yvonne Barnes-Holmes.


Tijd: 18 en 19 juni 2020 van 10.00 tot 17.00 uur

Plaats: Kloosterweg 1, 6412 CN Heerlen

Kosten: (inclusief lunch) € 445,-. Factor Psy is een CRKBO-geregistreerd opleidingsinstituut. De workshop is daarmee vrijgesteld voor de heffing van btw.

Doelgroep: De workshop is geschikt voor hulpverleners, zowel beginners als gevorderden

Inschrijving: Stap 1: boek een ticket. Vergeet niet om "confirm your booking" aan te klikken voor je de pagina verlaat.

Stap 2:Je registratie is definitief na betaling op rekeningnummer IBAN NL32 ASNB 0781 2362 58, op naam van Lieve Bruyninx, Factor Psy. Vermeld in de omschrijving: NAAM, ACHTERNAAM EN DATUM WORKSHOP.

Annulering: Er kan kosteloos geannuleerd worden in de eerste veertien dagen na aanmelding via fikket; voor de volledige annuleringsvoorwaarden zie:https://www.factorpsy.nl/leveringsvoorwaarden. Deelnemers gaan akkoord met deze voorwaarden wanneer zij aanmelden voor de workshop.

RFT 1 (€445,00)

Ticket boeken

18 juni 2020, 10:17 - 19 juni 2020, 10:17 (GMT +01:00 Brussels)


Google Calendar
Microsoft Outlook
.ics file (Apple's iCal & anderen)

Locatie


Kloosterweg 1, 6412 CN Heerlen, Nederland